2019,2.jesensko srečanje DU Brežice

 Dodana: 2019-11-16

 

 

 

V petek,15.11.2019 je Društvo upokojencev Brežice organiziralo v športni dvorani Gimnazije Brežice 2. JESENSKO SREČANJE ČLANOV. Ta prireditev društva časovno sovpada z masovnim praznovanjem  Martina, ki v slovenskem okolju obeležuje prehod mošta v vino in postaja skorajda nacionalni praznik.

Prisotne sta na prireditvi pozdravili predsednica društva Jožica sušin in kod gostja podžupanja Občine Brežice,  Mila Levec. 

 

V prvem delu prireditve je bil čez dvestotim obiskovalcem, članom društva in povabljenim gostom, namenjen  kulturni program. V njem so se predstavili zakonca pevsko instrumentalni duo Elizabeta in  Drago Križanić,člani društvene kulturne skupine Jagodni izbor pod vodstvom Ivane Vatovec ter folklorne skupine Društva upokojencev Brežice, ki jo vodita Zdravko Dušič in Milka Cizelj. Članice delavnice ročnih del Zanke pod vodstvom Vere Boh in delujejo v okviru brežiškega društva upokojencev, so na prizorišču postavile na ogled obiskovalcem svoje ročnodelske izdelke, ki so polepšali sceno kjer se je odvijal kulturni program. V društvu smo se spomnili starejših članov starih nad 75 let s podaritvijo cveta in njim izrečeno željajo predsednice društva za trdno zdravje.

Društvo je ob sodelovanju številnih donatorjev pripravilo bogat srečolov, ki je z izkupičkom dodal še zadnji kamen v nekajletno zbiranje sredstev za nabavo kostumov narodnih noš za našo folklorno skupino. Sledila je večerja, ki jo je pripravila gostilna Banovina ob dobri kapljici iz vinskih kleti  članov našega društva.

Za veselo vzdušje in plesne ritme je poskrbel glasbenik Vilko Urek Prireditev je izzvenela v veselem in sproščenem vzdušju.  

 

Fotografije s srečanja so v galeriji naše spletne strani DU Brežice pod 2019 Jesensko srečanje.

 Za DU Brežice 

SAŠA POHAR

 

 

 

 Dodana: 2019-11-14

Aktivnosti VGC

 

Prejeto
x

 

 

 

Večgeneracijski Center <vgc.brezice@gmail.com>

sre., 13. nov. 14:35 (pred 1 dnevom)
 
 
Za skp: jaz

 

 

 

Pozdrav,

28.11. 2019, ob 17.00 organiziramo predavanje Sanele Banović, z naslovom: Objem je darilo, objem je zdravilo. Ker je zanimanje zelo veliko, bo predavanje v dvorani spodaj, hkrati pa sporočam, da bomo zaradi velikega zanimanja imeli  brezplačne vstopnice, ki jih lahko po 18.11. prevzamete v Klubu MC Brežice ali osebno v VGC pri meni. S karto si boste tako zagotovili mesto na predavanju. V kolikor je kdo iz bolj oddaljenega kraja, mi lahko pošlje tudi mail in mu rezerviram karto.

Hkrati pa vas vabim na delavnico ročnih del, kjer se boste pod mentorstvom naših prostovoljk učile pletenja, kvačkanja in šivanja, ki bo 22. 11. 2019, ob 9.00. Potrebne so prijave. Delavnica bo izvedena v kolikor bo dovolj prijav.

 

Želim vam lep, čeprav deževen dan.


 

--

mag. Mihaela Kežman

Večgeneracijski center Posavje

enota Brežice - Bistrica ob Sotli

 Dodana: 2019-11-10

Starejši na cesti bodite vidni-bodite previdni!

 

Temni jesenski in zimski čas,ko se vidnost pešcev v cestnem prometu bistveno zmanjša,se poveča tudi nevarnost gibanja starejših v njem.Staranje samo po sebi spreminja psihofizične sposobnosti starejših ljudi in jim večkrat povzroča probleme na cesti, saj je promet vse gostejši in večkrat neprijazen do starejših udeležencev v cestnem prometu.

Zaradi vseh navedenih  razlogov so Zveza društev upokojencev Slovenije-Komisija za tehnično kulturo v sodelovanju z Društvom upokojencev Brežice, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Postajo policije Brežice in Medgenercijskim centrom Brežice, 6.novembra, organizirali v Mladinskem centu Brežice preventivno delavnico z naslovom Starejši pešci  varni v prometu.

Namen je bil ozaveščanje o pomembnosti varne udeležbe v prometu starejših pešcev in priporočila, kako lahko starejši sami prispevajo k boljši varnosti v prometu.

Predsednica DU Brežice, Jožica Sušin in nova podžupanja občine Brežice Mila Levec sta številne udeležence delavice pozdravili, Branko Suhadolnik iz ZDUS-a pa je predstavil naloge društva upokojencev pri skrbi za varno udeležbo starejših v cestnem prometu, ter prikazal promo spot AVPo uporabi odsevnih teles v pogojih slabe vidljivosti v cestnem prometu.

Pomočnik komandirja Policijske postaje Brežice in predstavnik občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Aleš Lorber je podal nekaj nasvetov za varnost starejših pešcev in aktivnosti policije na tem področju.Prezentacijo je obogatil z  video posnetki  in fotografijami.  Predstavil je statistiko prometne varnosti in nezgod v občini,  tragičnih prometnih nesreč pešcev in predloge ureditve prehodov za pešce. Med drugim je pozdravil, da veliko starejših pešcev ponoči uporablja odsevne jopiče.

 V razpravi je Ernest Sečen, član občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu,  predstavil veliko predlogov za varno mobilnost starejših v cestnem prometu, predloge izboljšav občinske prometne infrastrukture in pripombe na predstavljeno gradivo.

Na koncu so udeleženci v razpravi postavili več vprašanj predstavniku policije o različnih problemih v prometu v občini.

Vsi udeleženci so prejeli odsevni trak in prospekt Starejši pešci  varni v prometu. Jožica Sušin je dala pobudo, da bi vsem članom DU Brežice naslednje leto razdelila odsevne jopiče.

Sledil je avtobusni ogled kritičnih prometnih točk za starejše v mestu in okolici Brežic, po katerih je udeležence delavnice vodil  predstvnik PP Brežice.

Ugotovimo lahko, da je delavnica Starejši pešci v cestnem prometu izzvala med starejšimi, predvsem člani DU Brežice, velik interes in je bila dobro obiskana.    

Fotografoje s tega dogodka so v naši galeriji pod: 2019 Pešci v prometu

  

                                                                                                                                                                                    Za DU Brežice

                                                                                                                                                                                     Saša Pohar

                                                     

 

 

 Dodana: 2019-11-04

VABILO

 NA 2. JESENSKO SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV BREŽICE

 

v petek, 15. 11. 2019 ob 17.00 uri

 v športni dvorani Gimnazije Brežice

 

 

Po kratkem kulturnem programu, jedači in žlahtni kapljici se bomo zavrteli ob zvokih glasbe.

 

Pripravljamo bogat srečelov. S pridobljenimi  sredstvi bomo končali z zbiranjem sredstev za nabavo narodnih noš za našo folklorno skupino.

 

Cena: 5,00 €. Cena vključuje, večerjo, pijačo, glasbo in najem dvorane.

 

Ob plačilu vstopnice dobite blok, s katerim pridete na prireditev. Plačila sprejemajo naši poverjeniki in seveda v naši pisarni

do srede, 13. novembra 2019.

 Dodana: 2019-11-02 

Zveza društev upokojencev Slovenije v sodelovanju

z Društvom upokojencev Brežice

vabi člane in druge zainteresirane, da se udeležijo

 

preventivne delavnice
»STAREJŠI PEŠCI VARNI V PROMETU«,
ki bo potekala v sredo, 6. 11. 2019 s pričetkom ob 10.00
v prostorih Mladinskega centra Brežice
(Gubčeva 10a, 8250 Brežice).
 
Delavnica poteka v sklopu istoimenskega projekta ZDUS, ki ga sofinancira Agencija RS za varnost prometa, katerega namen je ozaveščanje o pomembnosti varne udeležbe starejših pešcev v cestnem prometu. Na delavnic se boste člani društev upokojencev seznanili s priporočili, kako lahko sami prispevate k boljši lastni varnosti, si v praksi ogledali najbolj kritične prometne točke za pešce v kraju delavnice, hkrati pa bo to priložnost, da sami opozorite na lastne potrebe, ki jih imajo kot starejši pešci.
Po statističnih podatkih ZDUS ste člani v letu 2018 med najbolj zaželenimi izobraževalnimi vsebinami izbrali prometno varnost.

 

URA
VSEBINA
10.00 – 10.05
Uvodni pozdrav predstavnika DU Brežice
10.05 – 10.15
Ogled kratkega filma AVP Bodi preViden
10.15 – 10.30
Branko Suhadolnik, Komisija za tehnično kulturo ZDUS:

Naloga DU pri skrbi za varno udeležbo starejših v prometu

(sporazum AVP-ZDUS)
10.30 – 11.00
Aleš Lorber, pomočnik komandirja, Policijska postaja Brežice:

in predstavnik občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu:

Nasveti za varnost starejših pešcev in aktivnosti policije
11.00 – 11.10
Ogled promo spota AVP o uporabi odsevnih teles
11.10 – 11.50
Organizirano vodenje z mini-busom v sodelovanju s PP Brežice: Ogled kritičnih prometnih točk za starejše pešce
11.50 – 12.00
Izpolnjevanje evalvacijskega vprašalnika ZDUS
Opomba: Možne so spremembe razporeda vsebine in časa.

 

Obvezna prijava za organizirano vodenje z mini-busom: Prosimo, da prijavite udeležbo (vaš ime in priimek) na kontakt:
Saša Pohar sasa.pohar@siol.net ali na telefon 040 729 642, najkasneje do ponedeljka, 4. 11. 2019. Število mest za udeležbo na praktičnem delu je omejeno.