Dodana: 2017-12-14

Društvo upokojencev Brežice na Facebook-u -povezava:

 

 

 

 https://www.facebook.com/drustvoupokojencev.brezice

 

 Dodana: 2017-12-09

Decembrski obisk prostovoljk DU Brežice v Domu starejših občanov Brežice(8.12.2017)

 

V decembrskem predprazničnem in prazničnem obdobju, že tradicionalno prostovoljke DU Brežice, obiščejo stanovalce Doma starejših občanov Brežice. DU Brežice organizira ob tem priložnostno razvedrilno prireditev za vse stanovalce doma. Ta dejavnost je del programa društva  "Starejši za starejše"DU Brežice, ki ga vodi članica Anica Kalin.

V petek, 8.12.2017 se je v prenapolnjeni dvorani Doma starejših občanov zbrala množica stanovalcev doma, osebja doma in veliko članov DU Brežice.  Predsednica DU upokojencev Brežice gospa Jožica Sušin je stanovalce doma pozdravila in izrazila prepričanje, da so v novem, prijetnem okolju doma v dobrih rokah. Zaželela jim je v novem, 2018. letu predvsem obilo zdravja in jih spodbudila k življenjskemu optimizmu. Sledil je živahen in pester nastop dijakov Gimnazije Brežice, ki so s petjem, recitiranjem, igranjem na inštrumenta(harmonika,citre,) in plesom razveselili starostnike doma. Le-ti so se z veseljem pridružili v skupnem prepevanju vsem znanih lepih pesmic in napevov. Dogodek je obiskal tudi Sveti Miklavž. Dijaki so stanovalcem zaželeli veliko sreče, zdravja in veselja v novem 2018.letu. Dijake je kot njihova mentorica spremljala  gimnazijska profesorica Zdenka Grubič. Vodja brežiškega doma starejših občanov se je dijakom in ostalim nastopajočim za izviren in prisrčen program zahvalila, vsem prisotnim gostom ter stanovalcem doma pa zaželela vse dobro v novem letu.  Prostovoljke društva so stanovalce doma  razveselile s simboličnimi darili, ter obiskale tudi tiste prebivalce doma v sobah, ki na skupni prireditvi, zaradi zdravstvenih razlogov, niso mogli biti prisotni.

V galeriji spletne strani DU Brežice so fotografije s te decembrske prireditve!

Saša Pohar

 

 

 

 Dodana: 2017-12-09
 
  

 Dom upokojencev Bežice

 

 

KOLEDAR BREZPLAČNIH AKTIVNOSTI ZA STAREJŠE

V MESECU DECEMBRU 2017

 

 

·     PONEDELJEK:

ob 14.00 uri: DELAVNICA LJUDSKEGA PETJA (gospod Franc Kene) 4.12. in 18.12.2017

    ob 17.30 uri: »SKUPAJ NAPREJ!« telovadba (Društvo za fibromialgijo Posavje)                                        

 

·     TOREK: 

    ob 14.00 uri: UGANKARJI

    od 15.00 do 17.00 ure: ROČNA DELA (članice Društva upokojencev Brežice) 

 

·     SREDA:

    ob 15.00 uri: PROSTOVOLJSKE URICE

 

·     ČETRTEK:

    ob 16.00 uri: REKREACIJA ZA STAREJŠE (gospa Silva Dobelšek)

 

·     PETEK:

    ob 16.00 uri: SVETA MAŠA

 

 

                                                             VLJUDNO VABLJENI!

 

 

 

 

 

 Dodana: 2017-12-06

Izlet v Klanjec, Virštajn in v Bukovju pri Bizeljskem

 

Zaključuje se za naše društvo jubilejno leto 2017, ki smo ga dostojno obeležili z vrsto kulturnimi, družabnimi in športnimi aktivnostmi. V društvu je vrsta aktivnih članov, ki so s svojim delom pripomogli k uspešni obeležitvi 70.obletnice društva. Nekaj od aktivno sodelujočih se je 5.12.2017 podalo na izlet v bljižnjo okolico Brežic, ki jo kljub bližini premalo poznamo. Podjetje Intergral nam je prijazno doniralo(kot partnerskem društvu) enodnevni prevoz z njihovim avtobusom.Ob lepem sončnem in ne prehladnem vremenu nas je pot najprej vodila do Bizeljskega, kjer nas je tamkajšnje DU Bizeljsko povabilo na prigrizek in klepet. Nadalje smo prečkali državno mejo in si ogledali galerijo hrvaškega kiparja Antuna Avgustinčiča v  Klanjcu in Kumrovec. Po kosilu v Virštajnu na Kozjanskem smo obiskali kmetijo Lee Babič, ki je bila leta 2015 proglašena za kmetico leta v Sloveniji. Ogledali smo si njeno razstavljeno zbirko okrog 1500 majolk s kar 26 držav sveta ter edinstvene medene jaslice, ki jih izdeluje gospa Leja. Po kozarčku dobre vinske kapljice smo se v večernih urah vrnili na izhodišče našega nadvse prijetnega izleta, v Brežice.

Nekaj fotografij z izleta je v galeriji spletne strani.

 

Saša Pohar

 Dodana: 2017-12-06

 

 

                                                  PIKADO- državno prvenstvo

 

 

DU- Ajdovščina je 11.10. 2017 bilo prireditelj državnega prvenstva ZDUS-a v PIKADU za moške in ženske ekipe. Udeležile so se moške in ženske ekipe, ki so  bile zmagovalke  pokrajinskih PZDU- tekmovanjih.

Tekmovalo je 15.ženskih in 15 moških ekip Društva upokojencev Slovenije. Naše tekmovalke  so bile zmagovalke v PZDU-Posavje Krško, ki je bilo maja v Dobovi. Brežiško DU- je zastopala ženska ekipa v sestavi: Kodrič Anica, Ledinek Majda, Perkman Rozika in Zakmajster  Dragica. Osvojile so 13. mesto od 15 sodelujočih, še dobro, da niso naše športnice vražjeverne. Drugo leto so si zadale obljubo, da bodo izboljšale rezultat.

 

Stanislav Golobič

 

Fotografije s temovanja so v galerije spletne strani DU Brežice pod  2017 pikado.