Dodana: 2018-05-22

 

Člani DU Brežice, ki se želijo aktivno vključiti v kolesarski krožek, naj se do 10.06.2018 prijavijo na sedežu DUB osebno ali na (tel.: 07 4963 394 v času uradnih ur,ali na e-pošto du.brezice@gmail.com ).

Prvi kolesarski izlet bo, glede na število prijavljenih,  20.06.2018 ob 10.uri izpred sedeža DU Brežice,Jožeta Toporišiča 2. V primeru premajhnega števila prijavljenih, bomo prijavljene člane pravočasno obvestili o odpovedi kolesarskega izleta ali celotne dejavnosti. Voditelja kolesarske sekcije društva obljubljata, da bodo kolesarski izleti prilagojeni fizični vzdržljivosti udeležencev in njihovi  kolesarski opremi.

 

 

 Dodana: 2018-05-15

Pokrajinska zveza Posavje in Društvo upokojencev Raka

 

v a b i t a

 

na pohod »ob Krakovskem gozdu«

 

ki bo v petek 01.06.2018.

 

Zbirno mesto bo ob 9. uri pri Lovskem domu Raka - Križišče. ( Ob glavni cesti Rimš – Smednik vas bo nekdo usmerjal).

 

Pohod bo lahek, zanimiv, časovno omejen na 1 do 2 uri, primeren za vsakogar.

 

Startnino 10,00 € plačate s prijavo v društvu,  pri svojih poverjenikih ali pri »torkarjih« najkasneje do petka 25.05.2018.

 

Društvo bo zagotovilo brezplačen  prevoz z 1 avtobusom.

 

Vabljeni

 

 Dodana: 2018-05-14

                                                                                             

V sklopu projekta računalniškega opismenjevanja »Migam z@ računalnikom«,

Društvo Modra sova, UTŽO Brežice, Vas vabi na predavanje

 

OSEBNO  DIGITALNO  POTRDILO

Pridružite se nam

  • v  petek, 18. maja 2018, ob 8.00. uri     ali

  • v četrtek,    maja 2018,  ob 17. uri

v sejni sobi Zptm Brežice, Gubčeva 10a, Brežice

 

Alison Teodorovič, univ.dipl.prav., vodja oddelka za občno upravo, UE Brežice bo skozi predstavitev spletne strani UE Brežice predstavila osebno digitalno potrdilo; postopek pridobitve in uporabo. Digitalna potrdila so digitalni identifikacijski dokumenti. Primerjamo jih lahko z osebno izkaznico, le da so prirejeni za uporabo v digitalnem svetu.

Za varno elektronsko poslovanje z državnimi organi potrebujete digitalno potrdilo. Z njim v elektronskem poslovanju izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete.

Kvalificirana/osebna digitalna potrdila v Sloveniji izdajajo štirje overitelji:

 

Vljudno vabljeni!

Izlet v Maribor, 12.04.2018

 Dodana: 2018-05-06

Obiskovalci spletne strani DU Brežice!

V galerijo naše spletne strani sem naložil fotografije aprilskega izleta v Maribor. Prva postojanka izleta je bil ogled Oljarne Fram, nadaljevali smo z ogledom Botaničnega vrta Univerze v Mariboru(Pivola-Razvanje), nadalje smo obiskali HIŠO STARE TRTE na Lentu ter ostale mestne znamenitosti Maribora. Sledil je avtobusni ogled propadajoče mariborske industrijske cone.

SAŠA POHAR

Izlet v Rezijo 7. junija 2018

 Dodana: 2018-05-03

 

 

REZIJA,  7. junija 2018

 

 

Odhod avtobusa iz AP Brežice ob 6.00. Vožnja mimo Ljubljane, Kranja, Rateč do Trbiža, nato po Kanalski dolini, skozi Žabnice v dolino Rezije. Ta leži med gorami ob hudourniški reki z istim imenom. V dolini Rezije živi najbolj zahodna slovenska narodnostna skupina – Rezijani, ki so ohranili svoje posebno slovensko narečje ter številne šege in navade. Vožnja po dolini skozi Bilo do središča Rezije, Ravance. V kulturnem domu "Ta Rozajanska kulturna hiša". Tu  bomo slišali posebnost rezijanske govorice in plesa v zelo zanimivi predstavitvi tamkajšnjega kulturnega doma.  Izvedeli bomo marsikaj zanimivega o Reziji in življenju domačinov.  Obiskali bomo sedež naravnega parka in si ogledali   njihovo  cerkev. Nato se bomo odpravili v vas SOLBICA, ki med potresom leta 1976 ni bila hudo poškodovana in še danes ohranja arhitekturno podobo stare rezijanske vasi. Tu bomo obiskali  zanimiv Muzej brusačev in Muzej rezijanskih ljudi.

Po srečanju z Rezijani se bomo vračali da Trbiža, kjer bomo naredili postanek za kakšen ugoden nakup. Nato pa pogled na  Belopeška jezera in na slovensko stran kjer bomo v Ratečah imeli pozno kosilo. 

Cena: 42 €

Cena vključuje: prevoz, vstopnine:  ( Rozajanska kulturna hiša, sedež naravnega parka , Muzej brusačev in Muzej rezijanskih ljudi v Solbici, pozno kosilo v Ratečah.

Prijave s plačilom sprejemamo v naši pisarni do zasedbe avtobusa oziram do ponedeljka 04. junija 2018.