Priprave na letno srečanje prostovoljcev

 Dodana: 2015-09-02

Prostovoljci društva upokojencev se v okviru projekta Starejši za starejše – za višjo kakovost življenja, srečujejo enkrat mesečno ter pogovorijo o trenutnih težavah in potrebah starejših članov, ki  jih je življenje priklenilo na dom in si želijo pomoči. Enkrat letno se srečajo na regijskem srečanju. Namen srečanja je medsebojno druženje, izmenjava izkušenj ter prijetno preživet dan kot nagrada za celoletno delo. Posavski prostovoljci tokrat potujejo v Topusko na Hrvaškem, kjer si bodo ogledali tamkajšnje terme in spomenik na Petrovi gori . Druženje bodo nadaljevali na pikniku na tamkajšnji Muljavi. Pridružile se jim bodo tudi bizeljske prostovoljke.

Lea Babič

Izlet na Grossglockner

 Dodana: 2015-08-13

Odbor za rekreacijo pri društvu upokojencev Bizeljsko je pripravil letošnji osrednji izlet in na »streho Evrope« popeljal poln avtobus krajanov in njihovih prijateljev. Predsednik odbora Viktor Balon se je, kot po navadi, potrudil in predstavil zanimivosti krajev, skozi katere je potekala vožnja ter poskrbel tudi za dobro voljo ob povratku. Prvi daljši postanek je bil v kraju Heiligenblutt v Avstriji, kjer si je bilo možno ogledati središče tega znanega turističnega kraja ter gotsko cerkev sv. Vincencija. Tukaj se začne čudovito speljana gorska panoramska cesta, ki popotnike pripelje na 2500 m nadmorske višine. Cilj tokratnega izleta je bila razgledna ploščad Franz-Josefs-Höhe, od koder je čudovit razgled na najdaljši evropski ledenik Pasterze ter izhodišče za vzpon na Grossglockner. Groβglockner ali po naše Veliki Klek je z višino 3798 m najvišja gora Avstrijskih Visokih Tur. Večkrat tudi rečemo da je Veliki Klek na pol Slovenska najvišja gora. Slovenski alpinist Valentin Stanič je leta 1800 opravil prvi solo vzpon na vrh gore, le dan za prvopristopniki. Ime največjega ledenika pod Veliki Klekom – Pasterze – pa je popačenka za slovensko besedo pastirica. Ob lepi gorski pokrajini smo občudovali obilico gorskega cvetja ter svizce, ki se nastavljajo turistom, da jih lahko fotografirajo kolikor želijo. Po gorski turistični cesti smo se spustili v dolino reke Salzach, mimo Bischofshofna in nadaljevali pot proti domačemu kraju kamor smo prispeli tik pred iztekom dneva. fotografije v galeriji  http://www.posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1[gallery]=2196

Junijski sestanek koordinatorjev projekta »Starej

 Dodana: 2015-06-05

Starejši za starejše je projekt Zveze društev upokojencev Slovenije. Na Bizeljskem ga vodi koordinatorka Tinka Vahčič.Program deluje tretje leto z desetimi prostovoljci, ki obiskujejo starejše in bolne člane, jim ponudijo pomoč, če jo potrebujejo ali jim z obiskom in klepetom krajšajo urice, ko so zaradi bolezni priklenjeni na dom. Pomoč se nanaša na hišna opravila ali prevoz k zdravniku. Lani so opravili osemintrideset takih pomoči.V občini Brežice deluje trinajst društev in vsa so vključena v projekt »Starejši starejšim«. Po besedah pokrajinske koordinatorke Ide Križanec so vsa zelo delavna in med najboljšimi v državi. Poudarila je pomen njihovega dela za pomoči potrebne in za same prostovoljce, ki se ob tem delu počutijo koristne in vedo, da bodo tudi sami deležni pomoči, če in ko jo bodo potrebovali.Enkrat mesečno se koordinatorji društev srečajo, poročajo o svojem delu, se pogovorijo o težavah in si izmenjajo izkušnje. Tokrat so se srečali na Bizeljskem.

Letni zbor članov društva upokojencev

 Dodana: 2015-03-21

poročilo predsednikaČlani društva upokojencev Bizeljsko so se na Jožefovo zbrali na rednem letnem zboru članov.Srečanje so s kulturnim programom pričeli učenci domače osnovne šole, ki so pod vodstvom glasbenega pedagoga Vilka Ureka s svojimi čudovitimi glasovi polepšali sončno dopoldne vsem prisotnim.Predsednik društva Rok Kržan je pozdravil zbrane člane ter goste in predlagal dnevni red. Po izvolitvi delovnega predsedstva je v poročilu predstavil delo društva v preteklem letu, kakor tudi plan dela za prihodnje. Predsednik delovnega predsedstva ter odbora za rekreacijo Viktor Balon je predstavil bogat program izletov predvidenih za letošnje leto, jih tako slikovito opisal, da je zagotovo zbudil željo prisotnih po čimprejšnji izvedbi le-teh. Poleg poročil blagajničarke ter člana nadzornega odbora, je o delu programa »Starejši za starejše«, poročala Tinka Vahčič. Program deluje tretje leto z desetimi prostovoljci, ki obiskujejo starejše in bolne člane, jim ponudijo pomoč, če jo potrebujejo ali pa samo skrajšajo kako urico z obiskom in klepetom, ki je tudi dobrodošel pri ljudeh, ki so zaradi bolezni priklenjeni na dom. Pomoč se nanaša na hišna opravila ali prevoz k zdravniku. Lani so opravili osemintrideset takih pomoči.Po potrditvi poročil in sprejemu planov, so svoje dodali še Ljudski pevci Bizeljsko z nekaj pesmimi, za dobro voljo pa je poskrbel Vilko Urek. Upravičeno je ta dan bilo malo več pozornosti namenjene prisotnim Jožefam in Jožefom. Lea Babič Več fotografij v galerijihttp://www.posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1[gallery]=1966http://www.bizeljsko.si/novice/873-letni-zbor-clanov-drustva-upokojencev.html

 Dodana: 2011-03-15

Povabilo v članstvo našega društva

Prijazno vabimo vse upokojence/upokojenke iz našega območja, ki še niste včlanjeni, da se nam pridružite in se včlanite tudi v sklad vzajemne pomoči. Za več informacij lahko pokličete na tel. 07 452 00 90 041  798 998.

Razpisi in napovedi dogodkov

Vabimo vas na redni letni Zbor članov društva upokojencev Bizeljsko, ki bo v petek, 19. marca 2015 ob 10. uri v Gostilni Šekoranja na Bizeljskem.  Prijazno vabljeni!

 

Koristne spletne strani za starejše nad 50 let

www.posrcumlad.si

 

Srečanja upokojencev

 11. srečanje posavskih društev upokojencev bo v soboto, 29.8.2015 (lokacija naknadno).

Letovanja, izleti in strokovne ekskurzije

V letu 2015 bomo organizirali:1. - S Štajerske na Koroško ( Bizeljsko - Celje - Mozirje - Šoštanj - Mežica - Kotlje - Slovenj Gradec - Bizeljsko)Odhod: 7.5. 2015 2. - Tri dežele (Bizeljsko - Ljubljana - Rateče - Trbiž - Višarje - Beljak - Vrbsko jezero - Piramiden - Ljubelj - Bizeljsko)3. - Kopalni dan ( Bizeljsko - Koper - Strunjan - Bizeljsko)4, - Streha Evrope (Bizeljsko -  Ljubljana - Beljak - Winklern - Grossglockner - Bischoshhofen - Radstadt - Beljak - Kranj - Bizeljsko)5. - Na Balkan (Bizeljsko - Slovenska Bistrica - Ptuj - Zavrč - Varaždin - Nedelišče - Ormož - Ptujska gora - Poljčane - Bizeljsko) 

Projekt "Starejši za starejše"

V letu 2011 smo se prijavili v projekt, ki pomeni veliko pomoč starejšim nad 69 let. Potrebujemo večje število prostovoljcev/prostovoljk za delo na terenu.

Predavanja, tečaji ipd