Obvestila

 Dodana: 2017-11-13

V sklopu projekta računalniškega opismenjevanja »Migam z@ računalnikom«

Vas vabimo na predavanje

 

e - Zdravje

Pridružite se nam

  • v četrtek, 23. novembra 2017, ob 17. uri ali
  • v petek,    novembra  2017,  ob  8.30.  uri

Skozi predstavitev spletne strani zdravjeVsenaEnemMestu (zvem.ezdrav.si) bomo predstaviliprojekt e – Zdravje. Nacionalni projekt eZdravjeomogoča varen dostop do storitev eZdravja, z možnostjo eNaročanja z eNapotnico na zdravniški pregled in dostopa do eReceptov ter elektronskih zdravstvenih podatkov.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

V sklopu projekta računalniškega opismenjevanja »Migam z@ računalnikom«,

Društvo Modra sova, UTŽO Brežice, Vas vabi na predavanje

 

OSEBNO DIGITALNO POTRDILO

Pridružite se nam

  • v petek, 10. novembra 2017, ob 8.30. uri ali
  • v ponedeljek, novembra 2017, ob 17. uri

v sejni sobi Zptm Brežice, Gubčeva 10a, Brežice

 

Alison Teodorovič, univ.dipl.prav., vodja oddelka za občno upravo, UE Brežice bo skozi predstavitev spletne straniUE Brežice predstavila osebno digitalno potrdilo; postopek pridobitve in uporabo.Digitalna potrdila so digitalni identifikacijski dokumenti. Primerjamo jih lahko z osebno izkaznico, le da so prirejeni za uporabo v digitalnem svetu.

Za varno elektronsko poslovanje z državnimi organi potrebujete digitalno potrdilo. Z njim v elektronskem poslovanju izkazujete svojo identiteto, jamčite za vsebino elektronsko posredovanih informacij in se elektronsko podpisujete.

Kvalificirana/osebna digitalna potrdila v Sloveniji izdajajo štirje overitelji:

 

Vljudno vabljeni!

Obisk varovancev doma upokojencev

 Dodana: 2017-10-29

      

 

   Učenci OŠ Bizeljsko z g.Vilkom Urekom, člani DI Bizeljsko in člani DU Bizeljsko so se odzvali povabilu na dneve odprtih vrat Doma upokojencev Brežice in obiskali njihove varovance. Učenci so jim prepevali in igrali, prebirali misli o razigrani mladosti, o sreči, o jeseni življenja. Nastop so spremljali  močni aplavzi in solze sreče, mnogi so ob spremljavi frajtonarice zapeli Slomškovo pesem En Hribček. Srečanje je bilo polno čustev, stiskov rok, klepetanja in pozdravov na Bizeljsko. Za obisk se nam je zahvalila direktorica doma in nas povabila na takšen dogodek še večkrat. Čas našega druženja smo zaključili ob pogostitvi z vodstvom doma.

 

 

               

 

 

 

 

Mira Rajterič

Foto: Valentina Pavlovič

Izobraževanje prostovoljcev

 Dodana: 2017-10-28

 

Projekt Starejši za starejše, ki je v letošnjem letu prejel prestižno priznanje EU parlamenta Državljan EU, ima pri svojem delovanju začrtano tudi obvezno izobraževanje prostovoljcev. V letošnjem letu je beseda tekla o povsem vsakodnevnih zadevah, prevečkrat pa malce zapostavljenih in zanemarjenih, predvsem pa premalo cenjenih. 

Tako so 27. oktobra prostovoljke DU Bizeljsko prisluhnile in tudi komentirale temi: Zahvala, pohvala, hvaležnost ter Veščina dajanja in sprejemanja nasvetov. Obe temi je predstavila pokrajinska koordinatorka tega projekta - Ida Križanec. Prostovoljke so ji z zanimanjem prisluhnile, saj so njena predavanja zelo zanimiva, življenjska in razumljiva.

 

                                                             

 

                                                             

 

 

 

Obisk najstarejše krajanke

 Dodana: 2017-09-18

 

V prvih dneh septembra je naša gospa Radica Oblak praznovala svoj 104. rojstni dan.
Ob častitljivem ljubileju smo jo obiskale predstavnice DU Bizeljsko in prostovoljke K.O. Rdečega križa Bizeljsko. Zaželele smo ji zdravja, vse dobro in še mnogo let. Lepo je bilo klepetati in se veseliti življenja z njo. Skupaj smo zaplesale in ob pomoči njene hčerke Anke zapele Slomškovo En hribček bom kupil. V prijetnem klepetu in dobri volji je minilo popoldne."Pridite me še kdaj obiskat", nas je vabila. "V roke me zebe, a pri srcu mi je toplo, ko vidim, da živim med dobrimi ljudmi", je dejala.

                                                                


Predsednica DU Bizeljsko
Marija Rajterič

Srečanje posavskih prostovoljcev projekta SzS

 Dodana: 2017-06-08

 

Prostovoljci, v okviru projekta Starejši za starejše – za višjo kakovost življenja doma, se 1x letno srečujemo po regijah. Namen srečanja je medsebojno druženje, izmenjava izkušenj, pa tudi prijetno preživet dan kot nagrada za celoletno delo.  Srečanje za prostovoljce Posavja je letos potekalo  petega junija  v Savinjsko -Šaleški  pokrajini .

Letošnji 5. Junij je bil tako za prostovoljce iz projekta SzS poseben in prijeten dan, ko je bilo srečanje za tiste, ki se s prostovoljnim delom vključujejo  v reševanje problematike starajoče družbe. Koordinatorji in nekateri predsedniki DU smo soglašali, da želimo prostovoljcem vsaj en dan ponuditi nekaj več kot toplo malico in bližino prebivališč, saj cenimo njihovo delo in menimo, da si zaslužijo vsaj en dan posebne pozornosti in možnosti za preživljanje dneva ob zanimivi ponudbi! Ta dan je igrala harmonika, odmevalo petje in zaužili smo veliko dobrot, ki so jih s seboj prinesle prostovoljke. Izbira sladic je bila res velika!

V sklopu potovanja na prizorišče srečanja ob Velenjskem jezeru smo obiskali še mesto Žalec in znano Fontano piv, si z zanimanjem  ogledali Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin, nato se odpeljali v Velenje, kjer ni bilo ne časa ne sredstev za voden ogled mesta, smo si pa z navdušenjem  ogledali Muzej premogovništva Slovenije v rovih premogovnika Velenje in se zbrali v Restavraciji ob jezeru, kjer nas je čakalo  kosilo in prijetno druženje .

Na srečanje so trije avtobusi odpeljali 123 udeležencev. V veliko veselje nam je bilo, da se nam je pridružila vodja projekta, ga. Rožca Šonc, v Velenju pa nas je obiskala še pokrajinska koordinatorka  SzS Šaleške doline, ga Slavka Mijoč.

Želeli bi, da bi bilo za tovrstna srečanja namenjeno več sredstev, saj  takšna srečanja  bogatijo prostovoljce in jim dajejo nove energije za prostovoljno delo.

Pokrajinska koordinatorka projekta:  Ida Križanec, ki prostovoljcem namenja tudi naslednjo misel:

Če bi merili življenje z zgodbami, ki jih prostovoljci spremljamo ob naših obiskih, bi rekli, da je življenje težko. Toda nihče ne govori, da je življenje lahko, lahko pa trdimo, da je lepo.

Mnogim ga lepšate prav vi, prostovoljci in današnje druženje naj bo skromna nagrada za to, kar delate v projektu Starejši za starejše  za višjo kakovost življenja doma.

 

Fotografije so v galeriji: posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=3296" target="_blank">posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=3296" target="_blank">posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=3296