Piknik v Gregovcih

 Dodana: 2018-07-10

 

 

Člani DU Bizeljsko smo se v sobotnem poletnem popoldnevu 7. julija zbrali v Gregovcih, kjer smo si pripravili piknik. Zbralo se nas je lepo število in preživeli so prijetno popoldne ob dobri hrani in pijači ter zvokih harmonike. Ob prijetnem druženju je čas kar prehitro minil in udeleženci so si bili edini, da je treba taka druženja še večkrat ponoviti.

 

 

       

      

     

Marjan Lipej

 

več fotografij v galeriji http://www.posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4163

Bizeljski upokojenci razstavljali v Tržišču

 Dodana: 2018-05-30

Bizeljski upokojenci so s svojimi izdelki sodelovali na razstavi Društev upokojencev Posavja v Tržišču. Razstava je bila postavljena v obnovljenem preddverju kulturne dvorane v Tržišču v okviru praznovanja njihovega krajevnega praznika pod naslovom »Moje sanje, moje domišljije«. Predsednica DU Bizeljsko Mira Rajterič je ob tej priložnosti prejela priznanje.

 

     

 

    

 

    

 

   

 

Marjan Lipej

Občni zbor društva upokojencev Bizeljsko

 Dodana: 2018-03-30

Na svojem letnem društvenem zboru so se zbrali tudi bizeljski upokojenci. Tokrat so v sobotnem marčevskem dopoldnevu napolnili dvorano gostilne Kocjan. Društvo od lanskega maja vodi Mira Rajterič, ki je svoje delo predstavila v poročilu o delu društva. Med najzanimivejše dogodke sodi uvedba kviza Kako poznam Slovenijo in ponedeljkova druženja, kjer si krajšajo večere z igranjem družabnih iger in klepetu. Kviz je nadvse zanimiv in koristen za sive male celice. Pripravlja ga Viktor Balon, ki vodi tudi odbor za rekreacijo. S svojim poročilom in načrtih za letos je zbrane navdušil, saj je na pamet do potankosti predstavil vsak izlet in kraj, ki ga nameravajo obiskati v letošnjem letu. Za kviz je pripravil 800 vprašanj. Članom društva je na voljo tudi brezplačen tečaj računalniškega opismenjevanja. Želijo, da se z uporabo računalnika seznani še več udeležencev, saj postaja računalnik vse bolj nepogrešljiv spremljevalec. Lilijana Žiroš, ki vodi tečaje, je povedala, da tečajnike seznani tudi z uporabo digitalnega potrdila in pametnega telefona ter se prilagodi željam in potrebam tečajnikov. Med pomembnejše dejavnosti sodi tudi delo skupine Starejši za starejše pod vodstvom Tinke Vahčič, ki je za svoje delo prejela priznanje krajevne skupnosti ob krajevnem prazniku. Ob isti priložnosti je prejel dolgoletni predsednik DU Rok Kržan plaketo KS. Delovnemu predsedstvu je predsedovala Jožica Obradovič, ki je pod točko razno dala besedo tudi gostom. Med njimi sta bila tudi župan Ivan Molan in predsednica sveta KS Bizeljsko Mateja Kmetič. Društvo šteje 222 članov in v svoje vrste z veseljem sprejema nove člane. V sobotnem popoldnevu so nadaljevali veselo druženje ob glasbi Vilka Ureka, ki je ob začetku zbora z učenci OŠ Bizeljsko poskrbel za kulturni program, v katerem so nastopili tudi članice in član folklorne skupine Dobova – Kapele.  

 

      

 

      

 

       

 

       

 

Več fotografij v galeriji posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=3955

 

Lea Babič

 Dodana: 2018-01-16

Srečanje prostovoljk DU z županom

 

Srečanja z županom Ivanom Molanom, ki je potekalo v začetku januarja na Mostecu, so se udeležile tudi prostovoljke bizeljskega društva upokojencev, ki delujejo v projektu Starejši za starejše. Prostovoljke v sklopu projekta obiskujejo sokrajanke in sokrajane starejše od 69 let v svoji okolici, jih povprašajo o tem kako živijo in jim poskušajo organizirati pomoč, če jo potrebujejo.

Župan se je na srečanju zahvalil vsem prostovoljkam za njihovo delo, posebno zahvalo pa izrekel trem koordinatorkam projekta: Tinki Vahčič z Bizeljskega ter Mariji Radanovič iz DU Dobova in Ani Kalin iz DU Brežice. Zahvale je bila deležna tudi Ida Križanec, regijska koordinatorka projekta, ki je v letu 2017 prejela plaketo Državnega sveta kot ena od 14 najzaslužnejših prostovoljk in prostovoljcev v letu 2017.

Zbranim je bilo predstavljeno tudi delo večgeneracijskega centra, brezplačnih prevozov za starejše in novosti razpisa. Projekt Občuti svobodo vode je predstavila podžupanja Katja Čanžar in napovedala brezplačno vodeno vadbo za starejše, delo Večgeneracijskega centra Posavje – Brežice, ki ga izvaja ZPTM Brežice, v katerega se vključujejo tudi prostovoljke iz društev upokojencev pa Mihaela Kežman. Januarja začenjajo tudi s projektom Sopotniki, ki sta ga predstavila sodelavca zavoda Sopotnik, Anu Kahuna in Marko Zevnik. Prostovoljci v tem projektu izvajajo neposredno medsebojno pomoč, saj nudijo brezplačne prevoze po občini vsem starejšim, ki nimajo možnosti lastnega prevoza. Prostovoljci starejšim nudijo na podlagi vnaprejšnje rezervacije prevoze do zdravnika, trgovin, na obiske k prijateljem in na prireditve. Rezervacije za prevoze v občini Brežice sprejemajo na telefonski številki 041 744 947.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice Patricia Čular je na srečanju predstavila tudi novost pri sofinanciranju programov in dela društev upokojencev  v občini Brežice. V letu 2018 bo za sofinanciranje vseh programov društev upokojencev v občini namenjen enoten razpis, kar bo poenostavilo in olajšalo pripravo vlog za prijavo na razpis.

 

 

voščilnica

 Dodana: 2018-01-04

                                       

Naj vam skrivnost božične noči bogati in lepša praznične dni.
Srečo in zdravja v novem letu, ki prihaja vam vsem skupaj želi 

 

predsednica DU Bizeljsko Mirica Rajterič