Vabilo

 Dodana: 2018-10-11

 

 

 

         Literarna sekcija Jagodni izbor

 

vabi na ogled komedije Rudija Mlinarja

MATILDI VSTOP PREPOVEDAN

 

v sredo, 17. oktobra 2018 ob 19. uri, v Zadružnem domu Bizeljsko

 

 

Nastopajo:

Vsestranska bodoča varovanka: Elizabeta Križanić

Upokojeni profesor:Drago Pirman

Direktorica doma za starejše: Ana Kalin

Strežnica:  Zinka Žnideršič

Varovanci v domu: Reneja Mihelič, Anton Mihelič, Ivana Vatovec

Psihiater: Rudi Mlinar

 

Režija:Rudi Mlinar, Edita Krošl

Scena in kostumi:skupinsko delo

 

 

VABLJENI!

Ministrstvo za zdravje sporoča:   Smeh še vedno ni prepovedan!

 

Izlet na Koroško

 Dodana: 2018-10-09

V četrtek 4.10.2018 smo se v meglenem jutru člani DU Bizeljsko odpeljali na izlet na Koroško. Pot nas je vodila preko Slovenske Bistrice, Maribora, Josipdola do Ribnice na Pohorju.

Pred Josipdolom nas je pričakal vodič, ki nas je vodil po kraju z bogato zgodovino gozdarstva, steklarstva in kamnoseštva. Po ogledu nas je pot vodila do Ribnice na Pohorju, kjer je sledilo kosilo po katerem smo se v prijetnem vzdušju vračali na Bizeljsko.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Besedilo in foto: Marjan Lipej

 

Več fotografij v galeriji posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4315" target="_blank">posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4315

 

Srečanje prostovoljk

 Dodana: 2018-09-06

Članice in člani društev upokojencev delujejo v projektu Starejši za starejše in svojim pomoči potrebinim sokrajanom pomagajo lajšati težave , ki jih prinašajo leta. Enkrat letno se srečajo na regijskem srečanju, da si izmenjajo izkušnje in se malo poveselijo. Tokratno srečanje je potekalo v Prekmurju. Udeležili so se ga članice in član DU upokojencev Krško, Kostanjevica na Krki in Brežice. Dobrega razpoloženja niso mogle pokvariti niti dežne kaplje, ki so jih spremljale na vinariumu in ob ogledu Lendave, ko pa je zazvenela harmonika, so tudi zaplesale. 

 

 

          

 

 

Več fotografij v galeriji:

 www.posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html

 

Lea Babič

 

Piknik v Gregovcih

 Dodana: 2018-07-10

 

 

Člani DU Bizeljsko smo se v sobotnem poletnem popoldnevu 7. julija zbrali v Gregovcih, kjer smo si pripravili piknik. Zbralo se nas je lepo število in preživeli so prijetno popoldne ob dobri hrani in pijači ter zvokih harmonike. Ob prijetnem druženju je čas kar prehitro minil in udeleženci so si bili edini, da je treba taka druženja še večkrat ponoviti.

 

 

       

      

     

Marjan Lipej

 

več fotografij v galeriji http://www.posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4163

Bizeljski upokojenci razstavljali v Tržišču

 Dodana: 2018-05-30

Bizeljski upokojenci so s svojimi izdelki sodelovali na razstavi Društev upokojencev Posavja v Tržišču. Razstava je bila postavljena v obnovljenem preddverju kulturne dvorane v Tržišču v okviru praznovanja njihovega krajevnega praznika pod naslovom »Moje sanje, moje domišljije«. Predsednica DU Bizeljsko Mira Rajterič je ob tej priložnosti prejela priznanje.

 

     

 

    

 

    

 

   

 

Marjan Lipej