Izlet v Bjelovar

 Dodana: 2018-11-19

Bizeljski upokojenci so se v jesenskem jutru odpravili na izlet čez mejo. V okolici Bjelovarja so si ogledali Romsko hišo in se seznanili z običaji in zgodovino Romov ter spoznali, da vladajo mnogi neupravičeni predsodki o tej skupnosti. Sledila je predstavitev izdelka podjetja, ki je sofinanciralo izlet. Po okusnem kosilu so mnogi zaplesali ob živi glasbi. Gostitelji so priredili tudi krst mošta, gospodar pa je predstavil svojo kmetijo in zbrane povabil v klet na pokušino vin. S kozarcem v roki so tudi zapeli in se nato odpravili dobre volje proti domu. Predsednica DU Mirica Rajterič je izkoristila prisotnost velikega števila članov in predstavila nekatere načrte za prihodnje. Hvaležni za lepo doživetje se udeleženci veselijo prihodnjih izletov.

 

     

 

     

 

     

 

     

 

     

 

     

 

Več fotografij v galeriji posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4392

 

Lea Babič

Pomen gibanja in plesa

 Dodana: 2018-11-14

Pri društvu upokojencev deluje skupina Starejši za starejše, ki ob pomoči ostarelim sokrajanom skrbi tudi za redno izobraževanje. Vsako leto organizirajo nadvse zanimiva in koristna izobraževanja. Tokrat jim je pokrajinska koordinatorka Ida Križanec predstavila plesno – gibalno terapijo. To je terapevtska uporaba plesa in gibanja za izboljšanje duševnega in telesnega počutja. S pomočjo gibanja, plesa, iger in različnih tehnik sproščanja se spodbudijo spremembe na socialnem, čustvenem, motoričnem ter kognitivnem in komunikacijskem področju. Udeleženke so nekaj priporočenih vaj tudi izvedle.

    

   

   

 

 

Več fotografij  v galeriji: posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4380

 

Lea Babič

 

Vabilo

 Dodana: 2018-10-11

 

 

 

         Literarna sekcija Jagodni izbor

 

vabi na ogled komedije Rudija Mlinarja

MATILDI VSTOP PREPOVEDAN

 

v sredo, 17. oktobra 2018 ob 19. uri, v Zadružnem domu Bizeljsko

 

 

Nastopajo:

Vsestranska bodoča varovanka: Elizabeta Križanić

Upokojeni profesor:Drago Pirman

Direktorica doma za starejše: Ana Kalin

Strežnica:  Zinka Žnideršič

Varovanci v domu: Reneja Mihelič, Anton Mihelič, Ivana Vatovec

Psihiater: Rudi Mlinar

 

Režija:Rudi Mlinar, Edita Krošl

Scena in kostumi:skupinsko delo

 

 

VABLJENI!

Ministrstvo za zdravje sporoča:   Smeh še vedno ni prepovedan!

 

Izlet na Koroško

 Dodana: 2018-10-09

V četrtek 4.10.2018 smo se v meglenem jutru člani DU Bizeljsko odpeljali na izlet na Koroško. Pot nas je vodila preko Slovenske Bistrice, Maribora, Josipdola do Ribnice na Pohorju.

Pred Josipdolom nas je pričakal vodič, ki nas je vodil po kraju z bogato zgodovino gozdarstva, steklarstva in kamnoseštva. Po ogledu nas je pot vodila do Ribnice na Pohorju, kjer je sledilo kosilo po katerem smo se v prijetnem vzdušju vračali na Bizeljsko.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Besedilo in foto: Marjan Lipej

 

Več fotografij v galeriji posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4315" target="_blank">posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html?tx_microclub_pi1%5Bgallery%5D=4315

 

Srečanje prostovoljk

 Dodana: 2018-09-06

Članice in člani društev upokojencev delujejo v projektu Starejši za starejše in svojim pomoči potrebinim sokrajanom pomagajo lajšati težave , ki jih prinašajo leta. Enkrat letno se srečajo na regijskem srečanju, da si izmenjajo izkušnje in se malo poveselijo. Tokratno srečanje je potekalo v Prekmurju. Udeležili so se ga članice in član DU upokojencev Krško, Kostanjevica na Krki in Brežice. Dobrega razpoloženja niso mogle pokvariti niti dežne kaplje, ki so jih spremljale na vinariumu in ob ogledu Lendave, ko pa je zazvenela harmonika, so tudi zaplesale. 

 

 

          

 

 

Več fotografij v galeriji:

 www.posrcumlad.si/bizeljsko/galerija.html

 

Lea Babič